Ako si vybrať veľkosť prsteňa?

Neviete, akú veľkosť prsteňa zvoliť pre seba alebo pre svoju polovičku? Pomôže vám medzinárodná tabuľka veľkostí prsteňov. Ešte predtým, než do nej nahliadnete, si však musíte veľkosť prsta či prsteňa, ktorý už vlastníte, zmerať.

Využite prsteň a pravítko

Ak máte doma prsteň, podľa ktorého veľkosť zmeráte, máte vyhraté. Jednoducho si zmerajte vnútorný priemer prsteňa pomocou pravítka a veľkosť v milimetroch si nájdite v tabuľke nižšie.

1

Použite papierik

Ak doma prsteň nemáte, obvod prsta si zmerajte pomocou papierového pásika. Vystrihnite si z papiera dostatocne dlhý pásik, ktorý si okolo prsta oviňte podľa toho, ako by ste chceli, aby sedel váš nový prsteň. V mieste, kde sa stretne začiatok papierika s ostatkom si spravte čiarku. Následne nameranú dĺžku zmerajte pomocou pravítka. 

2

Tento výsledok, či už z prvej alebo druhej metódy, si porovnajte s prvým stĺpcom tabuľky, ktorý označuje obvod prsta a priraďte si správnu veľkosť, v našom prípade US veľkosť.

3

Ak je meranie prsteňov niečo, na čo si jednoducho netrúfate, nevadí. V našej kolekcii prsteňov nájdete aj množstvo kúskov, ktoré sú prispôsobiteľné. Znamená to, že nie sú celkom uzavreté a môžete si ich vy, alebo žena, ktorú chcete obdarovať, na prste prispôsobiť podľa potreby.